feiten & cijfers

Architect
Johan de Vries Architecten
Bouwlocatie
XL Businesspark te Almelo, Darwin 8
Bouwtijd
april 2011/maart 2012
Constructeur
Aveco de Bondt
Huurder
Timberland
Naam werk
Nieuwbouw distrubitiecentrum OVG re/developers
Opdrachtgever
OVG re/developers Rotterdam
Oppervlak
35.000 m² warehouse, 1.200 m² bedrijfsruimte en 3.000 m² mezzanine

Timberland

Almelo

In opdracht van OVG re/developers Rotterdam is vrijdag 30 maart 2012 het nieuwe distributiecentrum voor Timberland Europe opgeleverd. Direct naast de snelweg A35 is het distributiecentrum met kantoren gebouwd én dat is hiermee een opvallende verschijning. Niet alleen vanwege de enorme afmetingen, ook qua architectuur, duurzaamheid en toegepaste materialen. Het gebouw van ca. 40.000m² is gelegen op het XL-Businesspark te Almelo.

Met de vestiging op het XL-Businesspark heeft Timberland bovendien mogelijkheden om verdere groei in de toekomst te kunnen realiseren. Timberland, onder andere wereldwijd bekend vanwege haar comfortabele schoenen, heeft hiervoor bewust gekozen. Een plek die zich kenmerkt door een groots bereik via weg, spoor en water. Dat was een vereiste aangezien het nieuwe distributiecentrum hét knooppunt is voor transporten naar Europa, het Midden-Oosten, Zuid-Amerika en Afrika. De outdoorproducten van Timberland kunnen zo van en naar Almelo voor het grootste deel energievriendelijk worden getransporteerd per boot. Met als missie ‘t verduurzamen van het transport’ verduurzaamd de combinatie OVG/Systabo voor Timberland de nieuwe huisvesting. Het gebouw was zelfs tijdens oplevering het grootste distributiecentrum in Nederland dat voldoet aan het BREEAM-NL Good Certificaat.

Dankzij een succesvolle samenwerking tussen OVG, Systabo en Timberland Europe BV is het mogelijk geweest om de ontwikkeling van het casco en de volledige inrichting in minder dan 1 jaar af te ronden.

 

projectlocatie