feiten & cijfers

Bouwtijd
Week 27-2012 / Week 11-2013
Constructeur
Aveco de Bondt
Opdrachtgever
PostNL Real Estate

Post NL

Leeuwarden

In opdracht van PostNL hebben wij in samenwerking met ons zusterbedrijf Ufkes te Apeldoorn het tweede nieuwe bedrijfspand gerealiseerd als onderdeel van haar nieuwe logistieke infrastructuur. Het gebouw huisvest kantoorfuncties, sorteer- en distributieactiviteiten aan de Siriusweg 1 (bedrijventerrein Newtonpark IV) te Leeuwarden.

De groei van de pakketservice binnen PostNL heeft geleid tot het inrichten van een nieuwe landelijke logistieke infrastructuur van 18 sorteer- en distributiecentra. In het gebouw zorgt een nieuwe sorteerinstallatie voor een optimale verwerking van de goederenstromen en vormt het hart van het bedrijfsproces. Mede het eerder voor PostNL gerealiseerde project op de locatie in Hengelo heeft geleid tot een verdere samenwerking.

De basis van het gebouwontwerp wordt gevormd door het interne bedrijfsproces en het maximaal benutten van het grondoppervlak. Hieromheen zijn de distribitie- en kantoorfuncties
gepositioneerd. Het gebouw heeft een oppervlak van totaal ca. 5.600m² waarvan 500m² aan kantoren en is gerealiseerd op een kavel van ca. 16.000 m².

Kenmerkend voor het gebouw zijn de vele overheaddeuren, 50 stuks voor bestelbusjes en 14 stuks voor vrachtwagens. Kantoren zijn op de verdiepingsvloer gepositioneerd boven de overheaddeuren om zo dubbel ruimtegebruik te realiseren. De hoeveelheid daglichtvoorzieningen in dak en gevel zorgen voor een aangenaam werkklimaat in de sorteerhal en kantoren.

Gelijktijdig met de afbouw van de kantoren en het afwerken en inregelen van de installaties is de sorteerinstallatie geplaatst en getest. Enkele weken na de oplevering van het project in november 2012 is het gebouw volledig operationeel.

In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen biedt deze locatie ook een werkplek voor werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarbij is deze locatie is eveneens toegankelijk voor LZV’s. Een verdere verduurzaaming van de transportbewegingen is hierdoor gerealiseerd.

projectlocatie