feiten & cijfers

Architect
Satijn Plus Architecten te Born
Naam werk
Maastricht Aachen Airport Fase 1
Opdrachtgever
Maastricht Aachen Airport
Oppervlak
20.000m2

Maastricht Aachen Airport

Maastricht

In juli 2011 zijn wij gestart met het 1e deel van de bouw voor Maastricht Aachen Airport. Dit deel van het project omvat een cargo-loods met een totaal oppervlak van ca. 20.000 m2. Op dit moment is het nog onbekend wanneer er gestart gaat worden met de 2e fase en in deze fase van de bouw is de gehele kantoorvoorziening gepland.

De cargoloods bevindt zich aan de apron van de luchthaven. Dat is het gebied tussen de landingsbaan en de cargoloods waar een vliegtuig kan laden en lossen.

Wij hebben diverse putten gebouwd waar hefinstallaties geplaatst ten behoeve van het snel laden en lossen van goederen. De bouw betreft een traditionele staalconstructie met grote vrije overspanningen. De gevelbekleding is uitgevoerd in sinusbeplating met het bovenste deel van de hal uitgevoerd in plankprofielen. Op het eigen terrein zijn de nodige blusvoorzieningen opgenomen; een blusriool en ondergrondse brandleidingen. Ook is het gebouw voorzien van een sprinklerinstallatie.

Systabo voldeed hiermee aan het programma van eisen van de opdrachtgever. Binnen het programma van eisen waren er ook beveiligingsaspecten opgenomen. Omdat de bouw van de loods zich binnen het douane gebied bevindt, zijn er veiligheidseisen waar rekening mee gehouden dienen te worden. Zo is er camerabewaking aanwezig en zijn er scanners geïnstalleerd voor inkomende goederen. Daarnaast is er een zwaar en hoog hekwerk geplaatst. Rond een luchthaven dienen er hogere hekken te worden geplaatst dan bij reguliere bedrijfsterreinen.

 

projectlocatie