Systabo wint Nationale Staalprijs 2016 in de categorie Duurzaamheid

Tijdens de Nationale Staalprijs 2016 is gebouw Fokker 7 in de prijzen gevallen en wel in de categorie Duurzaamheid.

In deze categorie is Fokker 7 als winnaar uit de bus gekomen, iets waar we super trots op zijn!

Systabo is trots dat we samen met jullie als onderdeel van het bouwteam deze prijs hebben weten binnen te halen, mede gezien het feit dat we tijdens de engineering en uitvoering heel wat hobbels hebben moeten nemen om het gewenste eindresultaat te kunnen behalen. Verder gaat ons dankwoord uit naar de medewerkers op de bouw die tijdens de uitvoering maximaal rekening hebben gehouden met de Design for Disassembly eisen.
Zoals in onderstaand jury rapport is te lezen, zijn we ook alweer gestart met de volgende fase; Fokker 8. De eerste palen zijn al geslagen en de oplevering zal plaatsvinden midden 2017.
Fokker 8 betreft een doorontwikkeling van Fokker 7, met een nog hoger niveau van Design for Disassembly, Material Banking en Cradle to Cradle.

 Juryrapport Nationale Duurzaamheidsprijs Staal 2016;

 “Dit project is van A tot Z bedacht en tot in detail doorontwikkeld op duurzaamheid. Alles is demontabel tot en met voetplaten en betonvloeren. En hoe kan dat anders met een volledig geboute staalconstructie? Die gedachte is consequent doorgevoerd. Zelfs dak en gevel zijn met schroeven verbonden aan de staalconstructie, in plaats van een geschoten montage, om later te kunnen demonteren. Alle betrokken partijen verdienen lof, ook het bouwplaatspersoneel dat elke werkdag met speciale storyboards werd geïnstrueerd. Naar verluidt komt er ook een Fokker 8, wat de kracht van het concept bevestigt. Een terechte winnaar waarbij de opdrachtgever extra mag worden vermeld als aanjager van het circulair bouwen in een marksegment waar elke cent telt”.

fokker

http://www.nationalestaalprijs.nl/winnende-projecten/detail/industriebouw/fokker-7