E- en W-installaties

Technische installaties in gebouwen zorgen voor warmte, koeling, licht, water, ventilatie, etc. De installatietechniek is vaak een grote kostenpost op de totaalbegroting. Reden om keuzes slim en zorgvuldig af te wegen.

Binnen de formule van SYSTABO is een installatietechnische standaard ontwikkeld, die geschikt is voor vele toepassingen. Daarnaast zijn er diverse aanvullende mogelijkheden om het optimale werkklimaat te creëren.

Elektra

Van verlichting tot stopcontacten in de wanden, van brandbeveiliging tot inbraakbeveiliging. Dat is elektra. We verzorgen dit op maat voor uw bedrijfsactiviteiten. De installatie wordt gekeurd door een erkende Waarborg Installateur en wordt voor u aangemeld bij de Nutsbedrijven.

Loodgieterswerk

Het loodgieterswerk in uw nieuwe bedrijfsruimte bestaat uit rioleringen, hemelwaterafvoeren, water- en gasleidingen, sanitair en brandpreventies. Deze bouwonderdelen zijn doorontwikkeld en geoptimaliseerd in het systeem van SYSTABO. We werken samen met gecertificeerde installateurs die bekend zijn met ons bouwsysteem.

Ventilatie

Een gezond en aangenaam werkklimaat vraagt om voldoende ventilatie. Ventilatie in kantoren en bedrijfshallen, elke ruimte met zijn eigen specifieke eigenschappen. In onze systeembouw zijn standaard ventilatiesystemen opgenomen.

Verwarming en koeling

Verwarming en koeling is altijd klant- en gebouwspecifiek. Een duurzaam verwarmingssysteem maakt gebruik van lage temperaturen. Daarnaast kunt u ook kiezen voor warmtepompen. Eén van de laatste innovaties zijn luchtwarmtepompen. Met deze systemen gebruikt u geen gas en kunt u zomers ook koelen.

Sprinklersystemen

Een sprinklersysteem is de meest betrouwbare vorm van brandbeveiliging. Sprinklers zijn er in veel soorten. Wij kennen natte en droge systemen. Voor grote bedrijfshallen en distributiecentra worden veelal ESFR sprinklers toegepast.
In een brandsituatie stijgt de temperatuur. Sprinklers reageren hierop en door de watertoevoer in de leidingen gaat de sprinklerkop automatisch sproeien. Het systeem is gekoppeld aan de brandmeldinstallatie en meldt de brand bij de brandweer.