Door meerdere functies duurzame daken

De dakconstructies van SYSTABO hebben meer functies dan alleen gebouwen wind- en waterdicht maken. Onze daken zorgen voor meer natuurlijk daglicht in uw gebouw, betere isolatie, geluidsabsorptie, afwatering en energieopwekking. Ook dat hoort bij de duurzaamheid van SYSTABO: bouwcomponenten met meerdere functies.

Staaldak

De dakconstructie bestaat vaak uit een stalen dakplaat, isolatie en dakbedekking. Hierin zijn diverse keuzes mogelijk, specifiek toe te snijden op uw eisen en wensen. Dakplaten zijn er in verschillende hoogtes en afwerkingen. Dakisolaties worden uitgevoerd in PUR, PIR en steenwol, met verschillende isolatiewaarden. Voor de dakbedekking kunt u kiezen uit PVC, bitumen of EPDM. Met het oog op duurzaamheid en een ‘groen’ bedrijfsimago kunt u ook kiezen voor een zogenaamd groendak. Een groendak heeft als voordeel dat het zomers verkoelend werkt en ‘s winters de warmte beter vasthoudt. Door de begroeiing is het bovendien een uitstekend afwateringssysteem. Dankzij de bescherming van de natuurlijke beplantingen hebben groendaken een lange levensduur.

Lichtstraten

Met name in productieruimtes met een hoge arbeidsintensiteit is het van belang dat er voldoende natuurlijk daglicht binnenkomt. Met onze lichtstraten en solartubes kunt u optimaal aan deze eis tegemoet komen.

Duurzaamheid

Met zonnepanelen en windturbines kan uw dak ook energie leveren. SYSTABO blijft continu innoveren in deze technieken: u kunt hiervan meeprofiteren.